SREBRENİTSA SOYKIRIMI 29. YIL DÖNÜMÜNDE BİGA'DA ANILDI

Bosna Hersek’in Srebrenitsa şehrinde Sırpların gerçekleştirdiği soykırımda katledilen 8372 Boşnak vatandaş için Biga’da anma programı düzenlendi.

SREBRENİTSA SOYKIRIMI 29. YIL DÖNÜMÜNDE BİGA'DA ANILDI
12 Temmuz 2024 - 11:45
Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği 29 yıl önce soykırıma uğrayan 8372 Boşnak için anma töreni düzenledi. Avrupa’da, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen ve çocuk, genç, kadın erkek demeden 8372 Boşnak vatandaşın katledildiği Srebrenitsa soykırımı 29. Yıldönümünde Biga’da anıldı. Gerçekleştirilen anma programı Srebrenitsa Anıtı önünde düzenlendi. Program saygı duruşu ve her iki milletin ulusal marşlarının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Duran; “Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği olarak 29 yıl önce soykırıma uğrayan soydaşlarımızı rahmet ve minnetle yad ettik unutmadık, unutturmayacağız” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından soykırımda katledilen vatandaşlar için dualar okundu. Anma töreni Srebrenitsa Anıtına çiçek bırakılması ile son buldu.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası

YORUMLAR

  • 0 Yorum