SİBER SUÇLARA BÜYÜK DARBE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Siberağ-5" operasyonları kapsamında 54 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 20’sinin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlar, Çanakkale dahil 23 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

SİBER SUÇLARA BÜYÜK DARBE
12 Ağustos 2024 - 12:38
Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemlerine izinsiz giriş ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği gibi suçlara yönelik olarak yapıldı. Aydın, Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Konya, Niğde, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Çanakkale, Mersin, Kahramanmaraş, Tekirdağ, İzmir, Kocaeli, Ağrı, Düzce, Afyonkarahisar ve Şırnak'ta gerçekleştirilen operasyonlarda, siber suçlar hedef alındı.
Operasyonlar sonucunda yakalanan 54 şüpheliden 20’si tutuklanırken, 24 şüpheli hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı uygulandı. Ayrıca operasyon kapsamında çok sayıda bilgisayar, taşınabilir bellek, cep telefonu, SIM kart, döviz ve Türk lirasına el konuldu.
"Siberağ-5" operasyonları, Türkiye’nin siber suçlarla mücadelesinde önemli bir adım olarak görülüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini ve suçluların adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum