SGK'DAN DOLANDIRICILIK UYARISI: "IBAN'LI SMS'LERE DİKKAT!"

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına ilişkin dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı.

SGK'DAN DOLANDIRICILIK UYARISI: "IBAN'LI SMS'LERE DİKKAT!"
04 Eylül 2024 - 13:46
Göksoy, son dönemde bazı kişilerin vatandaşlara IBAN numarası içeren SMS'ler göndererek, GSS prim borçlarının ödenmesi gerektiği yönünde asılsız iddialarda bulunduğunu belirtti.
"BÖYLE BİR UYGULAMA YOK"
Müdür Göksoy, vatandaşlara gönderilen bu tür SMS'lere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı ve SGK'nın böyle bir uygulaması olmadığını açıkladı. Dolandırıcıların, vatandaşları arayarak veya mesaj göndererek GSS borçlarının olduğunu iddia ettiklerini, verilen IBAN numarasına ödeme yapılmazsa icra yoluna gidileceği tehdidinde bulunduklarını ifade etti.
DOLANDIRICILIĞA KARŞI DİKKATLİ OLUN
Göksoy, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı son derece dikkatli olmaları gerektiğini belirtti ve SGK işlemlerinin sadece resmi kanallar üzerinden yürütüldüğünü hatırlattı. GSS prim borcu sorgulamaları ve ödemeleri, e-Devlet kapısı gibi güvenilir platformlar üzerinden yapılmalıdır.
SGK yetkilileri, benzer bir durumla karşılaşan vatandaşların, hemen ilgili makamlarla iletişime geçmeleri ve bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum