ÖZEL/DEVLET MESLEKİ VE TEKNİK LİSELERİ TUTARLARI ARTIRILDI

Millî Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Organize Sanayi Bölgeleri İçinde ve Dışında Açılan Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören Öğrencilere Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Tebliği" Resmî Gazete'de yayımlandı.

ÖZEL/DEVLET MESLEKİ VE TEKNİK LİSELERİ TUTARLARI ARTIRILDI
21 Ağustos 2024 - 14:54 - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 - 14:55
Bu kapsamda, organize sanayi bölgeleri (OSB) içinde ve dışında yer alan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim görecek öğrencilere sağlanacak destek tutarları güncellenerek artırıldı.
OSB İÇİNDEKİ LİSELERE YÖNELİK DESTEKLER
2024-2025 eğitim öğretim yılında, OSB'lerdeki özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrencilere verilecek destek tutarları, alanlarına göre belirlenerek açıklandı. En yüksek destek tutarı 57 bin 501 lira ile motorlu araçlar teknolojisi ve yenilenebilir enerji teknolojileri alanlarında verilecek. Elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon, kimya ve makine-tasarım gibi diğer önemli alanlarda da destek tutarları dikkat çekici seviyelere yükseldi.
OSB DIŞINDAKİ LİSELERE YÖNELİK DESTEKLER
Organize sanayi bölgeleri dışında bulunan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler için de destek tutarları alanlara göre yeniden belirlendi. Bu kapsamda, yenilenebilir enerji teknolojileri alanında 36 bin 218 lira, motorlu araçlar teknolojisinde 35 bin 109 lira, elektrik-elektronik teknolojisi alanında ise 34 bin 91 lira destek sağlanacak.
Yeni tebliğ, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca geçerli olacak ve bu liselerde eğitim gören öğrencilere maddi destek sağlayarak mesleki eğitimin güçlendirilmesine katkıda bulunacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum