ÖDEMELER BUGÜN HESAPLARA YATACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını açıkladı.

ÖDEMELER BUGÜN HESAPLARA YATACAK
09 Ağustos 2024 - 14:27

Bakan Göktaş, sosyal yardımları sürdürme kararlılıklarını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programı’nın yıl sonuna kadar uzatıldığını belirtti. Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra, gelir kriterlerine göre düzenli sosyal yardım almayan hanelerin de programa dahil edildiğini söyledi.

Bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplamda 92,1 milyar TL destek sağlandığını kaydeden Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında şu ödemelerin yapılacağını açıkladı: Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanemize 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise yaklaşık 2,2 milyon hanemize, 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon TL olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar TL ödeme yapılacak.

Bakan Göktaş, sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarını ve yardımları bütüncül bir şekilde uyguladıklarını belirterek, vatandaşlara eşit ve adil hizmet sunma prensibiyle hareket ettiklerini ifade etti. Bakanlık olarak, toplumun tüm kesimlerine erişilebilir hizmet sunma amacını güttüklerini sözlerine ekledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

YORUMLAR

  • 0 Yorum