MUTAN'DAN TEK BAŞINA EYLEM!

Kepez Eski Belediye Başkanı Doktor Ömer Faruk Mutan 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünden 17 plakalı araçların yüzde 50 indirimli tarife ile geçmesini talep etti. Mutan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan’a seslenerek, köprünün ücretinin 100 TL olması talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmesini istedi.

24 Mart 2022 - 16:54
Kepez’in önceki dönem Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan tek başına Cumhuriyet Meydanı’nda dün saat 13.00’da eylem gerçekleştirdi. Köprü ücretinin 200 TL olduğunun açıklanmasının ardından Mutan, 17 plakalı araçlara yüzde 50 indirimli geçiş hakkı tanınmasını talep etti. Mutan yaptığı açıklamada şunları söyledi, “18 Mart günü ülkemizin ciddi yatırımlarından birisinin Çanakkale’de açılışı yapıldı; 1915 Çanakkale Köprüsü. Uluslararası boyutuyla ciddi bir yatırım, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hem Çanakkale’mize hem ülkemize ulaşıma hayırlı olsun Sayın Cumhurbaşkanı açılış günü orada belirtti bir hafta ücretsiz olacağını. Ogün Euro ile 16.35 TL olan bir geçiş için ‘200 liracık’ dedi. Ben de diyorum ki; Çanakkaleliler için de ‘100’ liracık deyiversin. Olmaz mı? Olur, niye olmasın. Che diyor ki; ‘imkansızı iste’. Burada imkansız olan bir şey de yok. Sayın Cumhurbaşkanının iki dudağı arasında. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok yakın bir siyasimiz var; Sayın vekilimiz, Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan. Desin ki; ‘Sayın Cumhurbaşkanım, Çanakkaleliler sizden benim aracılığımla 100 lira olmasını istiyorlar’. Ağrılı yaşamıyor burada, Mersinli yok, Sinoplu yok… Çanakkaleliler var.” dedi.

YARIN DA DEVAM EDECEK
Mutan gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından Çanakkalelileri Cuma günü saat 13.00’te cumhuriyet meydanını davet ederek eyleme destek vermelerini istedi. Açıklamalarının sonunda ise, “İmkansız diye bir şey yok. İstenirse oluyor, yeter ki isteyelim. İnşallah devam ettiririz inatla olur, çoğalırız. Çoğaldıkça da taleplerimizin yerine gelmesi noktasında birileri kulaklarını açar ve bizi dinler. Bu talebim ulusal boyutta ses bulursa, zannediyorum devamı gelir gibi geliyor. Bu noktada da haklı bir inanç taşıyorum. Onun üzerinden yola çıktım. Olmazsa da hatıralarda kalan bir yaklaşım olur diye düşünüyorum. Ama olsun istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Çanakkale Kalem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum