LGS İKİNCİ NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

LGS İKİNCİ NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI
05 Ağustos 2024 - 12:05
Ankara – Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 29 Temmuz’da açıklanan birinci nakil sonuçlarının ardından, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını da erişime açtı.
İKİNCİ NAKİL SONUÇLARI ERİŞİME AÇILDI
LGS yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları, bugünden itibaren öğrencilerin erişimine sunuldu. Öğrenciler, sonuçlara Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi "meb.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.
BOŞ KONTENJANLAR İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR
İkinci nakil yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, boş kalan kontenjanlar için yeni başvurular alınacak. 6 – 14 Ağustos tarihleri arasında, herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca başvurular kabul edilecek.
YERLEŞTİRME SÜRECİ 16 AĞUSTOS’TA TAMAMLANACAK
Bu sürecin ardından, 16 Ağustos’ta yerleştirme süreci tamamlanacak. Öğrenciler, boş kontenjanlara yerleştirilerek eğitimlerine başlayacakları okulları belirleyecekler.
Milli Eğitim Bakanlığı, bu süreçte öğrenci ve velilere kolaylık sağlamak amacıyla gerekli tüm bilgilendirmeleri ve destekleri sunmaya devam edecek. Öğrencilerin doğru ve zamanında bilgilendirilmesi, yerleştirme sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için büyük önem taşıyor.

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı

YORUMLAR

  • 0 Yorum