KADIN EMEKLERİ İLK ÇİÇEKLERİNİ VERDİ

“İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması” iş birliği protokolü 20.02.2024 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) imza altına alınmıştı.

KADIN EMEKLERİ İLK ÇİÇEKLERİNİ VERDİ
12 Ağustos 2024 - 12:40
Çanakkale Ziraat Odası üyesi kadın girişimcilerin Hanımeli ismi ile Çanakkale’deki ilk süs bitki girişimi gerçekleşmiş oldu. Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkaslan’ın yoğun emekleri kadın girişimcileri bir araya kenetledi. Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi kurumlar arası iletişimi başarıyla gerçekleştirdi. Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği tarafından Solidago, cipsofilla ve statis bitki materyalleri projeye hibe edildi.
ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) bünyesinde başlayan eğitim modülü Dünya Çiftçiler Günü’nde tanıtıldı. Ekim şenliği aynı tarihte Halileli Köyü’nde muhtarlığa ait 3 dekar alanda gerçekleşti.
Çanakkale Valiliği, İstanbul ve Yalova’daki mezat ve üretici sahalarını ziyaret için lojistik desteği sağladı. Ekimden satışa, budamadan hasata kadar tarımsal üretim desteği üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından verildi.
Çanakkale’nin ilk süs bitkileri girişimi “Hanımeli”nin ilk çiçekleri hasat dönemine ulaştı. Ağustos ayı içerisinde hasat ve kasımpatı ekimi  ile üretim süreci devam edecek. Projenin Çanakkale’nin ilk süs bitkileri ihracatıyla taçlanması hedeflenmektedir. Projede emeği geçen kurum yetkilileri ve öğretim elemanlarımıza teşekkür ederiz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum