İÇDAŞ Spor yüzücüleri Türkiye Şampiyonası'nda havuzdan 4 madalya çıkardı

İÇDAŞ Spor yüzücüleri Türkiye Şampiyonası'nda havuzdan 4 madalya çıkardı
17 Mayıs 2017 - 13:36

İÇDAŞ Spor Yüzme Takımı, Türkiye Şampiyonası’nda 4 madalya kazandı. 11-12 Yaş Türkiye Yüzme  Şampiyonası, TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi. Genç kulaçların havuzdaki mücadelesinde İÇDAŞ Spor’un yüzücüleri 1 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyayı boyunlarına taktılar.

11-12-13-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya katılabilmek için sporcular 2016-2017 sezonunda yoğun geçen rekabetli yarışmalardan başarılı sonuçlar almak zorundaydılar. Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) tarafından belirlenen aşamalı barajları geçmek için yoğun, zorlu bir yüzme maratonunu aşmaları gerekiyordu. Bu aşamaları geçen sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası’na katılabildiler.

Bir anlamda Türkiye’nin en güçlü genç kulaçlarının katılabildiği şampiyonada İÇDAŞ Spor’u  Zeynep Sena Tuna, Ilgaz Uğur, Aleyna Durmaz, Hiranur Bozal temsil etti. Havuzdaki zorlu mücadele sonucunda 11-12 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda Zeynep Sena Tuna altın madalyaya ulaştı. Ilgaz Uğur ve Hiranur Bozal gümüş madalya, Aleyna Durmaz bronz madalyayla ödüllendirildiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum