HERKES SEFERBER OLDU AMA…

Gelibolu Yarımadası'nda çıkan orman yangını, gün boyu Çanakkale halkını ve özellikle bürokrasi ile Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerini seferber etti. Yangın bölgesine gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, incelemelerde bulunarak kısa bir açıklama yaptı.

HERKES SEFERBER OLDU AMA…
16 Ağustos 2024 - 11:50
Yangın bölgesinde Çanakkale AK Parti Milletvekili Ayhan Gider ve Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ile birlikte söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Bakan Yumaklı, yangının kontrol altına alınmasının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, "Çanakkale’den Akdeniz’e kadar uzanan tüm risk altındaki bölgelerde, vatandaşlarımızdan yangına yol açabilecek her türlü eylemden kaçınmalarını özellikle rica ediyorum" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale'deki yangınla ilgili açıklamalarının ardından, Manisa, Bolu ve diğer yangın bölgelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Manisa’nın Gördes ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle dört köy boşaltılırken, Karayakup köyünde neredeyse tüm evler yangında kül oldu. Yangının hızla yayıldığı köyde, köylüler evlerinden eşyalarını çıkaramadan beş dakika içinde her şeylerini kaybettiler. Karayakup köyünün yanı sıra, Kayacık, Yeniköy ve Bayallı köyleri de boşaltılırken, akşam saatlerinde Tepeköy ve Malkoca köylerinin de tahliye edilmeye başlandığı bildirildi. Yaka Mahallesi sakinleri ise yangından etkilenen komşu köylere yardım etmek için seferber oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum