"ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞE 2025 YILINDA ULAŞACAĞIZ"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 50’nin altına inerek yüzde 49,4 olarak gerçekleşti. Böylece yıllık enflasyon, üç yıl aradan sonra ilk kez politika faizinin altına geriledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verilerini değerlendirirken önemli açıklamalarda bulundu.

"ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞE 2025 YILINDA ULAŞACAĞIZ"
05 Ekim 2024 - 13:13
Bakan Şimşek, Eylül ayında enflasyonun bir önceki aya kıyasla 2,6 puanlık bir düşüş gösterdiğini vurguladı. Temel mal enflasyonunun yıllık yüzde 28,3 seviyesinde olduğunu belirten Şimşek, "Geriye dönük fiyatlama davranışlarındaki katılık, hizmet enflasyonunda düşüşün yavaş gerçekleşmesine neden oluyor" dedi.

DEZENFLASYON SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Bakan Şimşek, Haziran ayında başlayan dezenflasyon sürecinin sürdüğünü ifade etti. Bu sürecin 2025 yılının ikinci yarısında, tek haneli enflasyona ulaşılacak bir istikrar dönemiyle sonuçlanacağını söyledi.
"Önümüzdeki yılın ikinci yarısında enflasyonda kalıcı bir düşüşe tanık olacağız. Tüm politikalarımızı, fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda eşgüdümlü ve kararlı bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Enflasyonun düşmesi, yalnızca hayat pahalılığı sorununu çözmekle kalmayacak, aynı zamanda vatandaşlarımızın refah seviyesini kalıcı olarak artıracaktır" dedi.
Türkiye ekonomisindeki bu gelişme, hükümetin kararlı adımlarla fiyat istikrarını sağlama yolunda ilerlediğini gösteriyor. Bakan Şimşek, enflasyonla mücadelede uzun vadeli politikaların önemine vurgu yaparak, ekonomide dengeli bir büyüme sağlama hedefini yineledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum