"EĞİTİM YÜZYILINDA 100 MÜMTAZ ŞAHSİYET"

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Eğitim Yüzyılında 100 Mümtaz Şahsiyet" projesi kapsamında, ilimizde önemli bir çalışmaya imza atılıyor.

"EĞİTİM YÜZYILINDA 100 MÜMTAZ ŞAHSİYET"
19 Nisan 2025 - 11:31
Proje çerçevesinde, Cumhuriyet tarihimizin ilk kadın tarih öğretmeni olan Fatma Refet Angın adına ilkokul ve ortaokul düzeylerinde hikâye kitabı hazırlanması amacıyla çalışma komisyonu oluşturuldu.   Bu anlamlı proje ile öğrencilerin tarihî şahsiyetleri tanıması, milli ve manevi değerlerle buluşması, okuma ve yazma becerilerinin gelişmesi hedefleniyor.
Fatma Refet Angın'ın hayatı ve eğitim alanındaki katkılarının öğrenciler tarafından hikâyeleştirilerek aktarılması, hem kültürel mirasın yaşatılmasına hem de genç kuşakların ilham almasına katkı sağlayacak.

Kaynak: Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü

YORUMLAR

  • 0 Yorum