DÜNYA GENELİNDE YAZILIM SORUNU

Dünya çapında yaygın bir yazılım sorunu, havalimanlarından tedavi ve hastane sektörüne kadar kritik alanlarda büyük kesintilere yol açtı.

DÜNYA GENELİNDE YAZILIM SORUNU
19 Temmuz 2024 - 12:19 - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 - 12:47
Sorunun, Microsoft'un Azure bulut bilişim platformunda yaşanan bir teknik arızadan kaynaklandığı düşünülüyor. Check-in işlemleri, bagaj teslimi ve uçuş takibi gibi birçok işlem aksadı, bazı uçuşlar iptal edildi veya gecikti.

Ayrıca ATM'ler ve çevrimiçi bankacılık hizmetleri de kullanılamamaya başladı ve hastaların elektronik kayıtlarına erişim zorlaştı.
İngiltere'nin önde gelen televizyon haber kanallarından Sky News, Cuma günü yayınlayamadı. Sky News'un CEO'su David Rhodes, X platformunda yaptığı açıklamada, "Sky News bu sabah canlı yayın yapamadı, kesintiden kesinti için pişmanlıklarımı dilediğimizi söylüyoruz" dedi. Avustralya'nın başkenti Sydney'in muhabiri, "Uçuşlar ancak akşam boyunca bazı gecikmeler yaşanabilir" dedi. İngiltere'nin sağlık rezervasyon sistemi de sosyal medyada açıklama yapan sağlık hizmetlerine göre şu an "çevrimdışı" durumda. Alman Borsası işlemlerinin normal seyrettiğini ancak kontrollerin devam ettiğini bildirdi. İsrail Sağlık Bakanlığı da bilgisayar sunucularındaki genel arızaların hastaneleri ve sağlık hizmetlerinin kapsamını Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerinde yaşanan arızalar nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde sorunların yaşandığını duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyada yaptığı açıklamalarda, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon bozukluklarının aksamalar yaşandığını belirtti. Üstün, sorunun giderildiğini ve operasyonun normal seyrine döndüğünü belirtti.

Kaynak: Çan’ın Sesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum