CUMHURİYET HALK PARTİSİ 101 YAŞINDA

Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. Yıldönümü tören ile kutlandı.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 101 YAŞINDA
09 Eylül 2024 - 16:33
Törene; Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, CHP Çanakkale Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Ali Arıkan, CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Seçil Gündüz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Mehtap İstek ve partililer katılım sağladı.

Tören Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşı, çelenk sunumu ve CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz’ün konuşması ile başladı. Gürbüz konuşmasında “Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101.yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye’nin ilerleme tarihidir. 1923’ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz” sözlerine yer verdi.
Daha sonra partililer tarafından İsmet İnönü Heykeli önünde çelenk sunumu gerçekleşti. Sunumun ardından; CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergün, “Bir ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o ülkede kurtuluş yoktur. İşte kuruluşun ve kurtuluşun partisi ikinci yüzyılında Türkiye’nin birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
https://canakkalegundem.net/2024/09/09/chp-101-yasinda/

YORUMLAR

  • 0 Yorum