ÇTSO ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda, 2023 yılının son olağan meclis toplantısı gerçekleşti.

ÇTSO ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
14 Aralık 2023 - 11:34
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Tarihe iz düşmek ve kurumsal hafızamızı tazelemek adına birkaç örnek daha vermek istiyorum. 2023 için biz ne yaptık? Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de Çanakkale’mizin gelişimi için Ülkemizin 2023 hedeflerine paralel şekilde yerelde çok önemli projelere çalıştık. Laf üretmedik, icraat yapmayı tercih ettik.
2023 hedeflerinde; 15 bin olan yat bağlama kapasitemizin 2023’e kadar 50 bine çıkarılması, toplamda marina sayısının 100’e yükseltilmesi var diye yat limanı projesi hazırladık.
Ülkemizin 2023 hedeflerinde kruvaziyer limanların arttırılması da olduğu için; Temmuz 2012’de Çanakkale Kruvaziyer İskele için İTÜ’ye Fizibilite Raporu hazırlattık
“PROTOKOL İMZALADIK, TAAHHÜTTE BULUNDUK”
2023 hedeflerinde yüksek öğretimin kalitesinin yükseltilmesi var diye TOBB ETÜ’nün 2 Fakültesinin Çanakkale’ye getirilmesi için tüm yükümlülükleri üstlenerek dönemin Bakanı şahitliğinde bu binada protokol imzaladık, taahhütte bulunduk. Yani 10 yıl çok kısa geçiyor ve bana göre başarısızlıklarla dolu bir 10 yıl ama kimin başarısı kimin başarısızlığı, bu geçmişten ders alalım ki gelecekte de böyle davranmayalım. Bunun için bunları tekrar anlatmak istiyorum.
2023 hedeflerinde her kente ARGE Merkezi var diye, Teknopark’ın o günkü şartlarda yapılamayan ve yapım süresi geçmek üzere olan ilk hizmet binasının inşaatını Oda olarak biz üstlendik ve ÇTSO ARGE olarak 06 Haziran 2013 tarihinde açılışını gerçekleştirdik. Açılış davetiyesi de masamda var. Şu anda Ticaret ve Sanayi Odası’nın tabelası da oradan inmiş vaziyette. Ama ilk binasını biz yaptık diye hatırlatmak istedim.
“BİR BÜTÜN OLMAK LAZIM”
Değerli arkadaşlar, 2023 bir milat olarak sunulmuştu. Yukarıdaki örneklerin değerlendirmesini sizlere bırakıyorum. Hepsi için somut adımlarımızı atmış, üzerimize düşeni fazlasıyla yapmıştık. Hayata geçirilemeyenler için bir kasıt olduğunu kesinlikle düşünmüyorum ama bir bütün olmak lazım. Bir sac ayağı ise 3 ayakta ayağın bir tanesi olmadığı zaman o sac ayakta durmaz. Dolayısıyla bunu şehir olarak istemek lazım. Bürokratın şehre uyması lazım. Siyasinin şehri sevmesi, hizmet etme isteği olması lazım. Projelerimizin birçoğunda bunlardan bir tanesi, iki tanesi eksikti demek ki başaramadık. Ama bundan ders alıp önümüze bakacağız. Çanakkale çok şanslı bir yerde, Osman Başkanım Avrupa’daki az büyümeden hatta küçülmeden bahsediyor. Çok doğru. Ama Avrupa’nın en büyük kamu yatırımı İlimize yapıldı.
“SEÇİLMİŞLERİMİZE VE BÜROKRATLARIMIZA KARŞI BİRAZ DAHA ISRARLI OLACAĞIZ”
1915 Çanakkale Köprüsü, Dünya’daki ve Ülkedeki yavaşlamaya rağmen Çanakkale’yi yine bir yerde tutmayı başarıyor. Yani yatırım çeken bir iliz. Nüfus alan bir iliz, kaliteli göç alan bir iliz. Bunlar bizim avantajlarımız. Kesinlikle enseyi karartmayacağız ama seçilmişlerimize ve bürokratlarımıza karşı biraz daha ısrarlı olacağız. Olmamız gerektiğini düşünüyorum.
“ÖNCE BİZİM İSTEMEMİZ LAZIM”
Üyemizden geri dönüş alamadık. Çanakkale için ben, yeni seçilecek Belediye Başkan adayından şöyle bir taahhüt istiyorum. Bugün yine gündemimize koyduk. Adaylar açıklandıktan sonra iş işten geçmiş olacak arkadaşlar. Adaylar açıklandıktan sonra bizim söyleyeceklerimizi o arkadaşlarımızın slogan haline getirmesi lazım. Onun için önce bizim istememiz lazım. “Şehre otopark istiyorum”, “şehirde trafik sıkışıklığından yıldım”, “master planı istiyorum” gibi benzer talepler. Burası Karadeniz değil. Dağ bitip deniz başlamıyor. Müteahhit arkadaşlarımla konuşuyorum daire fiyatları malum, kiralar malum. “Bu kadar arazi bolluğunda %40-%50 kat karşılığı neden oluyor? Neden yeni yerleşim alanları açılmıyor?” gibi. Herkes kendi sektöründe de bunları söyleyebilir. Bunu özellikle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum