"ÇOCUKLARI KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ!"

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için Çanakkale’de İskele Meydanı’nda bir araya gelen Çanakkale 8 Mart Kadın Platformu ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, basın açıklaması yaparak adalet talebinde bulundu.

"ÇOCUKLARI KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ!"
10 Eylül 2024 - 12:16
Açıklamaya CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, dernek ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

8 Mart Kadın Platformu adına konuşan Safiye Eraş, Narin Güran’ın cansız bedeninin Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde bir dere yatağında bulunduğunu hatırlatarak, olayın ardındaki soruları gündeme getirdi. Eraş, “Onca teknik donanıma ve özel ekiplere rağmen Narin neden bu kadar uzun süre bulunamadı? Kimler korunmaya ya da neyin üzeri kapatılmaya çalışıldı?” diye sordu.

Eraş, “Narin, bir köyün içinde anlaşmalı bir sessizlikle cinayete kurban gitti. 'Kutsal aile düzeni' dedikçe kadınlar ve çocuklar ölüyor, devlet korumuyor, cinayeti bilenler susuyor. Aynı düzen içinde çocuklar tarikatlara teslim ediliyor, istismara maruz kalıyor,” ifadelerini kullandı.
Rabia Naz, Gülistan Doku, Yelda Kahraman ve Nadira Kadirova gibi isimlerin faillerinin nasıl korunduğunu bildiklerini belirten Eraş, “Üstü örtülen erkek şiddetine, kayıplara, ölümlere, istismara alışmaya niyetimiz yok. Çocuk cinayetleri politiktir. Narin için adalet talebimizi yükselterek, çocukların güvenle büyüyebileceği bir yaşam için mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm sorumluların cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız,” dedi.
Toplanan grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı. Çanakkale'de yapılan bu eylem, çocukların güvenliği ve adalet taleplerinin altını çizen bir çağrı olarak yankı buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum