Çizgi Koleji Mezuniyet Coşkusu

Çizgi Koleji Mezuniyet Coşkusu
30 Mayıs 2017 - 11:32 - Güncelleme: 30 Mayıs 2017 - 11:35

Çizgi Koleji Düzenlemiş olduğu Yıl sonu Mezuniyet balosunu birbirinden güzel etkinliklerle gerçekleştirdi.

Baloda konuşan Okul Müdürü Güler Amuca “Sevgili 2017mezunları. Bugünün kıymetini bilin. Bugün, sizin o bir an önce çıkarmak için can attığınız giymesek dediğiniz okul üniformasıyla son gününüz. Ne aynı sıralar, ne aynı sınıflar, ne aynı koridorlar paylaşılmayacak bundan sonra. Bu gün, bitse de gidelim dediğiniz okul günlerin sonuncusu. Ergenlikten gençliğe adım attığınız yılların bitişi haykırıyor bugün size. O yüzden tadını çıkarın bugünün. Sarılın arkadaşlarınıza, ister doya doya gülüp eğlenin, ister hıçkıra hıçkıra ağlayın. Hem mutluluğunuzu paylaşın, hem üzüntünüzü. Unutun bugün sınavı, bırakın gözünüzde büyütmeyi. Hayat o kadar çok sınavlarla dolu ki?Özel Biga Bilimsel Çizgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, herkesin hayatında bir parça. Burada ki herkes geçici. Bir tek sizler, hayatınızın sonuna kadar, birer Çizgi Koleji mezunu olarak kalacaksınız. Ve bu gerçek hiç değişmeyecek”  dedi.

Bir okulu diğer okullardan farklı kılan mezunları olduğuna dikkat çeken Amuca, “Mezunların hayattaki başarıları, kaliteli duruşlarıdır. Ve onların okullarına geri dönüp kattıklarıdır. Mezun okuluna sahip çıktıkça, okulunun değeri artar. Okulun değeri arttıkça, mezunun kalitesi artar. Bizler, okulumuza bu düşünceyle sahip çıktık ve çıkıyoruz. Siz de, bizimle birlikte okulumuza sahip çıkmaya söz veriyor musunuz?” diye konuştu.

 

Amuca, “iyi birer öğrenci olma sınavınız bitiyor artık. İyi birer insan olmak için gerekenleri öğrenmenin zamanı geldi. Ama hayatın sınavdan ibaret olmadığını, bir toplum için herkese görevler düştüğünü bilin ve sakın unutmayın” şeklinde konuştu

Amuca konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Siz değerli velilerimize de buruk bir hatırlatma yapacak olursak. Gençlerimizle iyi geçinin. Bugün sizin için de vedanın başlangıcı. O çok istediğinin üniversiteyi kazanırlarsa sadece dört ay sonra artık sabahları aynı evde uyanmıyor olacaksınız. Aynı sofrada yapılan sabah kahvaltıları yenen akşam yemekleri yerini ayda bir iki günlük ziyaretlerde hasret gidermeye bırakacaksınız. Yıllarca yanı başınızda büyüyen gurur kaynağınız, artık bir telefon mesafenizde olacak. Odalarındaki eşyaları, üniversite hayatları için toplamaya az kaldı. ‘Ders çalış’ dedikten sonra, kavga edip küsmeyi bile özleyeceğiniz günlere az kaldı. Artık büyüdüklerini hissedeceksiniz. Peki siz, bunca yıllık hayat tecrübenizle, tadını çıkardınız mı tüm bunların? En son ne zaman sarıldınız onlara? Buyurun işte bunun için en güzel gün. Hem hüznün, hem mutluluğun yaşandığı”dedi.

Balo öğrenci ve öğretmenlerin halk oyunları gösterileri ve eğlence ile son buldu

YORUMLAR

  • 0 Yorum