CHP Biga'dan sert yanıt

CHP Biga'dan sert yanıt
13 Temmuz 2017 - 15:10 - Güncelleme: 13 Temmuz 2017 - 15:16

 

Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Ahmet Şahin’in yazılı açıklaması sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan da sert bir açıklama yayınladı. Başkan Ceylan, Adalet ve Kalkınma Partisi Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin’i ‘ucuz muhalefet’ yapmakla suçladı.

Maltepe mitinginin milyonların katılımıyla düzenlendiğini ifade eden Başkan Ceylan; Adalet ve Kalkınma Partisi Biga İlçe Başkanlığı’na yanıtlamaları için bir dizi soru yöneltti. Bu sorular arasında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarında 10 yıl yönetilen Biga yerelini de ilgilendiren;  “İlçemizde bugün hangi siyasi partinin ilçe başkanı, geçmişte FETÖ okulunun yapılmasına ciddi katkılar vermiştir?” sorusu ise dikkat çekti.

Açıklamanın sonunda Başkan Ceylan 15 Temmuz Darbe girişimini açık ve kesin bir dille lanetlerken; 15 Temmuz’da partili partisiz ayrımı yapmadan darbe karşıtı tüm herkesin direndiğini ve darbeyi engellediklerini ifade etti ve bir parti propagandasına dönüştürülmemesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Değerli basın mensupları,

AKP Biga ilçe başkanlığınca yapılan, partimizi ve belediye başkanımızı hedef alan ve kimi yayınlarda yer alan açıklamalar nedeniyle cevaben bazı hususları aydınlatmamız uygun olacaktır.

İlçe başkanlığımız il başkanlığımızca belirlenen bir program dahilinde sayın genel başkanımızın adalet yürüyüşüne Bolu ili Gerede ilçesi yakınlarında katılmıştır. Üç etaptan oluşan yürüyüşün ilk iki etabında bulunarak yaklaşık 15 kilometreyi genel başkanımızla yürümüştür.

Sonrasında ilimizin diğer ilçeleri de sırayla giderek yürüyüşe katılmışlardır.

İlimizdeki tüm belediye başkanlarımız da hep birlikte giderek yürüyüşe ve genel başkanımızın başlattığı eyleme destek olmuşlardır.

Yürüyüşün gerçek anlamının kavranması, tıpkı AKP ilçe başkanının açıklamalarında olduğu gibi yanlış anlaşılmaması için ilçemizde de sembolik bir yürüyüş düzenlenmiş ve sonrasında bir basın açıklaması yapılarak bu yürüyüşün terörle hiçbir alakası olmadığı, 80 milyonun adalet talebini haykırmak için yapıldığı anlatılmıştır.

Nitekim gerek yürüyüş sırasındaki halkımızın desteği, gerekse yürüyüşü sonlandıran yine ilçemizin de katıldığı tarihi Maltepe mitingindeki milyonları geçen çok yüksek katılım ve coşku, yapılan yürüyüşün ne derece haklı olduğunu kanıtlar niteliktedir.

 

Algı oyunlarıyla laf cambazlıklarıyla partimizi terör örgütleriyle yan yana gibi göstermek isteyenler önce şu sorulara yanıt vermelidirler.

-Partimiz ‘terörle müzakere olmaz’ derken; Habur’da çadır mahkemeleri kuran, terör örgütü elebaşısından ‘sayın’ diye bahseden, açılım sürecini başlatarak PKK terör örgütünün hendekler kazmasına, yollara patlayıcı yerleştirmesine, büyükşehirlere yerleşmesine yol açan süreçte hangi parti iktidardadır?

-Hangi partinin bu günkü genel başkanı bu yaşanan açılım sürecini ‘aldatıldık’ olarak değerlendirmiştir?

-PKK terör örgütü hangi partinin genel başkanına suikast girişiminde bulunmuştur?

-2004 yılı Milli Güvenlik Kurulu kararlarında Gülen Cemaatinin (FETÖ) devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt olduğu, gereken önlemlerin alınması gerektiği konusundaki kararının altında imzası bulunmasına rağmen; örgütün devlette kadrolaşmasına göz yumulan ve sonrasında yaşanan süreci ‘kandırıldık’ diye ifade eden hangi partinin bu günkü genel başkanıdır?

-Defalarca Fettullah Gülen’i kastederek okyanus ötesine selam gönderen ve ‘gel artık hoca efendi bu hasret bitsin’ diye seslenen hangi partinin bu günkü genel başkanıdır?

- ‘Ne istediniz de vermedik ?’ sorusunu hangi partinin bu günkü genel başkanı, o zamanki adıyla Gülen cemaatine şimdiki adıyla FETÖ’ye hitaben sormuştur?

-İlçemizde hangi siyasi partinin bu günkü ilçe başkanı, geçmişte FETÖ okulunun yapılmasına ciddi katkılar vermiştir?

Sorulabilecek birçok sorudan yalnızca birkaçı bunlardır.

Partimizi terörle birlikte anmaya çalışan sayın ilçe başkanı, acaba partileri mi karıştırmıştır?

Görülüyor ki partimizi terör örgütleriyle kol kola göstermeye çalışanlar önce kendi geçmişleriyle yüzleşmelidirler.

Adalet yürüyüşü en insanca duygulardan biri olan adalet duygusunu anlatmaktadır.

Dini, dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun, tüm insanların ihtiyacı olan ve son dönemde yargının siyasallaşması ve yapılan hukuksuz uygulamalara dikkat çekmek için yapılan son derece barışçıl bir eylemdir.

Kimsenin bu eylemin değerini, anlamını azaltmaya gücü yetmeyecektir.

Çünkü milyonlarca kişinin en haklı talebini dile getirmektedir.

Belediye başkanımıza yöneltilen sorularla ilgili ise şunları belirtmek istemekteyiz.

Belirtilen hususlar defalarca dile getirilmiş, belediye başkanımızca defalarca gerek belediye meclisinde gerekse basınımıza verilen röportajlarda cevaplanmıştır.

Siyaset üretemeyen, herkesin gördüğü ve kabullendiği başarılı belediyecilik yönetimini içine sindiremeyen bu tutum, ilçemizde ucuz muhalefet arayışlarından başka bir şey değildir.

Partimizi terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışmak da bu ucuz ve seviyesiz siyasetin bir parçasıdır.

Biz PKK’yı da, FETÖ’yü de, 15 Temmuz darbe girişimini de açık ve kesin bir dille lanetlemekteyiz. 15 Temmuz darbe girişimi, kahramanca karşı koyan partili partisiz ayrımı yapmadan tüm halkımız, polisimiz, askerimiz sayesinde engellenmiştir. O gece hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

 

Saygılarımla

 

Özgür Ceylan

CHP Biga İlçe Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum