BAŞKAN ŞEN, ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Biga Belediye Başkanı Alper Şen basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Şen, belirli periyotlarda basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılan ve yapılacak olan proje ve konularla alakalı görüşmeler gerçekleştiriyor.

BAŞKAN ŞEN, ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
24 Temmuz 2024 - 13:22

Biga gündemiyle alakalı bir çok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Şen bu görüşmelerin düzenli olarak devam edeceğini belirtti.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI
Şehir Parkı ile ilgili gelen şikayetler sonucunda güvenlik önlemlerinin arttırıldığını bildiren Başkan Şen; “Parkın arka kısımlarında görülmeyen alanlarda yaklaşık bir buçuk aydır kamera uygulamasına geçtik. O bölgenin bütün sorumluluğu şu an bizde değil. İşletmeci de bulunuyor ve onların alanlarına müdahale edemiyoruz. Zabıta arkadaşlarımız özellikle Haziran ayı içerinde gece nöbetlerini biraz daha arttırdı. Ama işletmeyi tamamen aldığımızda yapabileceğimiz başka müdahalelerde olacak.”

OKULLAR AÇILMADAN DÜZENLEMELER TAMAMLANACAK
Yeni düzenlenen yol güzergahlarıyla alakalı olarak açıklamada bulunan Şen; “Çalışmalar son şekillerine geldi ve önerilere göre düzenlemelere başlıyoruz. Örneğin Adapark’ın önünden geçen yolun biraz genişlemesi, bir kaç yol düzenlemesi gibi… Tahminen Ağustos’un 15-20’si gibi okullar açılmadan hayata geçirmeyi planlıyoruz.”
YAŞAMA SON VERME SEÇENEĞİNİ KULLANMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Mecliste görüşülen sokak hayvanlarıyla alakalı yeni yasa tasarısı üzerine de açıklamada bulunan Şen; “Biga Belediyesi olarak ilk günden itibaren söylediğimiz programa uyduğumuz için şu ana genel anlamda uygulamanın da önünde gittiğimizi belirtmek isterim. En çok çalıştığımız alanlardan biride sokak hayvanları konusu. Barınaktaki fiziki koşulları ciddi anlamda yükselttik. Hem ameliyat sonrası bakım alanı hem yavru köpeklerin başka yerde barınmaması için yapılan iyileştirmeler, ameliyatları yapabileceğimiz yeni bir ameliyat binasını üç aylık süre içerisinde tamamladık. Yasanın ‘Bize vermiş olduğu yaşama son verme hakkını’ kullanmama yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Yangın sezonunun bitmesi ile birlikte Ekim ayının içerisinde ‘Doğal Yaşam Alanı’nın imalatına da başlayacağız. Hazırlıklarımız tamam ancak orada yapılacak işlemlerin yangına sebebiyet vermemesi için bekliyoruz. Bununla beraber Biga’nın bu konuyla alakalı eksiği kalmamış olacak. Kısırlaştırma olarak da Çanakkale ile başa başız. Yapılan işlemler bakanlığın sistemine eklendiği için Doğal Yaşamı Koruma Müdürlüğü’nden habersiz denetime geldiler. Arkadaşlarımız yaşama son verme seçeneğini kullanmadan yolumuza devam edebilecek şekilde çalışmalarına özveri ile devam ediyorlar.”
YÜK İNDİRME BİNDİRME YERLERİNE KAMERA TAKİBİ
Şehir içi yük indirme bindirme yerlerinin düzenlemesi ile alakalı olarak yaptığı açıklamada; “Zabıta ekiplerimiz yük indirme bindirme alanlarının boş kalabilmesi için ellerinden gelenleri yapıyorlar. Yük indirme yerlerinin herkesin kullanımına yüksek oranda açmak için çalışıyoruz.  Bu hafta merkezi yerdeki bu alanlara kamera yerleştiriyoruz. Buraların ısrarlı bir şekilde işgalini engelleyeceğiz. Biga hepimizin ve bu uygulamaları birbirimize saygılı bir şekilde hayata geçirmemiz gerekiyor. Aynı şekilde kaldırım işgalleri içinde geçerli. Odalar ile aldığımız karar belli ve buna mutabık kaldığımız sürece sorunsuz devam ederiz.”

ÇAY BOYU DÜZENLEMESİ YAPILACAK
Çay boyundaki araç park düzenlemesinin çalışmalarının yapıldığını bildiren Başkan Şen; “Çay boyunda trafik akış yönlerine geçeceğimiz zamana eş olarak en fazla sayıda yerleşim yapabilmek adına çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda çay içerisine de akış yönlerini gösterecek şekilde uyarılar da koyacağız. Orasını da aynı bir sokakmış gibi gidiş dönüş düzenlemelerini yapacağız.”
RÖLÖVE PROJELERİ BİTMEK ÜZERE
Büyük Şadırvan’ın restorasyonu ile de açıklama yapan Şen; “Tescilli bir yapı olduğu için gerekli rölöve, restorasyon, restitüsyon projeleri olmadan müdahale etme hakkımız yok. Bu yapının öneminin herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Şu an yapabileceğimiz kulanımının fiziki olarak engellenmesiydi. Anıtlar Kurulu’na bu müdahaleyi yapabilmemiz için gerekli olan rölöve projeleri bitmek üzere ve kısa bir süre içerisinde başvurumuzu yapacağız. Onayın hemen ardından direklerin şakülünü düzelteceğiz. Çevre düzenlenmesi olarak da ulu bir ağaç eksiğimiz var ve Kasım ayı içerisinde Orman Müdürümüzün gözetimi ile büyük erişkin bir ağacı nakledeceğiz. Halim Bey Konağı’nın çatısı da aynı şekilde değerlendirildi ve iznini aldık. Bu hafta onarıma başlanılacak.”
BU HAFTA HAVDAN’DA SONDAJA BAŞLIYORUZ
Biga’nın su sorunuyla alakalı açıklama yapan Başkan Şen; “Başlanan ishale hattının boru döşeme işleri bitti. Ana deponun son takı betonu dökülüyor. Mekanik montajlar bu haftasonu itibari ile başlayacak. Eylül ayının sonuna doğru bütün işlemleri bitirmek için programlar yapıldı. Devreye girdiğinde günlük sorunların büyük bir kısmı Biga’nın sorunu olmaktan çıkacak.
Ayrıca bu hafta Havdan’da sondaja başlıyoruz. Eğer istediğimiz sonucu elde edebilirsek depomuza 6km mesafede, kendi cazibesiyle depomuzu doldurabilecek ikinci bir su kaynağına kavuşmuş olacağız. İstediğimiz su çıkar ise hızlıca 6km boru hattını yapıp Hoşoba’da başımıza gelebilecek kötü bir durumu bertaraf etmiş olacağız.
İlerleyen yıllarda finansmanını bulduğumuz durumda Panço suyunun yeniden Biga’ya gelebilmesi adına proje önümüzdeki ay içerisinde bitecek.
Mevcut ishale hattının depo işinin bitmesi, Havdan sondajının olup depolara bağlanması durumunda mevcut depolarımızı mahallelere göre ayıracak uygulamayı programa alacağız. Bütün Biga tek depodan değil var olan üç depodan mahallelere göre ayırmış olacağız.”
250 CİVARINDA ÇOCUĞUMUZA KREŞ İMKANI YARATACAĞIZ
Yeni kreşlerin açılacağının ve daha çok çocuğa kreş imkanı sağlanacağını belirten Şen; “Önümüzdeki senenin önemli projeleri dönüşüm projeleri olacak. Çavuşköy Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezi katlı otoparkın olduğu alana. Kreşler için Tekel Bilgi Evi ve Cumhuriyet Bilgi Evi’nin içerisine bu sezona yetiştirmek üzere iki tane dönüşüm projesini tamamlayacağız. Tekel Bilgi Evi’ni okulların açılmasına yetiştirmek istiyoruz. Cumhuriyet Bilgi Evi’ni de çok az kullanıyoruz. Ağustos ayı içerisinde inşai faaliyet fazla olduğu bir dönüşüm faaliyeti başlatacağız. Sene sonuna kadar Cumhurhuriyet Bilgi Evi’ni de siteme almak istiyoruz. Cumhuriyet Bilgi Evi’nde 5 sınıf, Tekel Bilgi Evi’nde 8 sınıf olacak. Yaklaşık 250 civarında çocuğumuza kreş imkanı yaratmış olacağız. Önümüzdeki sene de Esentepe, Yeniceköy, Bademlik mahalleleri gibi yeni bina inşaatı olacak kreşlere başlamayı planlıyoruz.
Kreş fiyatları üzerinde de bir çalışma yapacağız ancak zarar etmemiz gereken bir durum varsa bu konuda zarar etmekten çekinmeyeceğiz. Biga Belediyesi bir işte zarar edecekse kreşte edebilir. Fiyat değişimi olur olmaz, okullar açılmadan önce çalışmamızı yapacağız.”

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum