BAŞKAN ŞADAN DOĞAN, DÜNYA ODALAR FEDERASYONU AVRUPA VE ASYA ZİRVESİ'NE KATILDI

TOBB-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ev sahipliğinde uluslararası iş dünyasının temsilcilerini bir araya getiren Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi, 62 ülkeden 800'den fazla iş insanının katılımıyla 15 Ekim Salı günü İstanbul'da gerçekleştirildi. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan da zirveye katıldı.

BAŞKAN ŞADAN DOĞAN, DÜNYA ODALAR FEDERASYONU AVRUPA VE ASYA ZİRVESİ'NE KATILDI
17 Ekim 2024 - 11:36
Zirve, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla zirve açılışı gerçekleştirildi. 'İklim Değişikliği İçin İşbirlikçi Yaklaşım' ana temasıyla düzenlenen zirvede iklim değişikliği düzenlemeleri ve teknolojik yeniliklerle gelen yeni rekabet şartları ele alındı.
Zirvenin açılışında konuşan WCF ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İstanbul'un kıtaları birbirine bağlayan dünyanın en önemli iş merkezlerinden olduğunu söyledi. Şehrin Avrupa ve Asya Zirvesi için mükemmel bir yer olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu; "Yeni seçilen Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve TOBB Başkanı olarak bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmak benim için bir ayrıcalıktır" diye konuştu.

"SERBEST VE ADİL TİCARET ICC VE WCF İÇİN ÖNEMLİ ÖNCELİK"
Rifat Hisarcıklıoğlu, serbest ve adil ticaretin ICC ve WCF için önemli öncelik olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Küresel ticaret ve işletmeleri, özellikle de KOBİ'leri tehdit eden korumacılığın yükselişinden büyük endişe duyuyoruz. Özellikle teknoloji alanındaki son korumacı eğilimler, küresel ticaret için riskler oluşturuyor. ICC, uzun süredir Dünya Ticaret Örgütü'nü küresel ticaret kurallarının temeli olarak desteklemektedir. DTÖ'nün reforme edilmesi gerektiğine inanıyoruz ki küresel ticaret adil ve rekabetçi kalabilsin. Dünya ticaretinin yüzde 75'i DTÖ kurallarına dayanıyor ve bu kurallar istikrar ve öngörülebilirlik sağlıyor. 21. yüzyılın zorluklarını karşılayacak şekilde bu kuralları korumak ve geliştirmek için birlikte çalışmalıyız. İş dünyası, bu değişiklikleri destekleme konusunda aktif bir rol üstlenmelidir."

"DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ"
ICC'nin ticaret ve iş dünyası aracılığıyla ülkeler arasında köprüler kurarak barış ve refahı sağladığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar gibi artan gerilimlerle karşı karşıya olduğumuz bir dünyada, iş dünyasının istikrarı teşvik etmedeki rolünü unutmamalıyız. Bu bölgelerdeki iş dünyası ile dayanışma içinde olmalıyız. Filistin'deki insanlık dramının sona ermesi ve bölgemizde, Ukrayna'da ve Orta Doğu'da barışın bir an önce sağlanması en büyük temennimizdir." ifadelerini kullandı.
"ÖNEMLİ BİR FIRSAT SUNUYOR"
Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesine ilişkin değerlendirmede bulunan Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; “Uluslararası iş dünyası temsilcilerini bir araya getiren bu organizasyona Çanakkale ve Trakya oda/borsa başkanlarımız ile beraber katıldık. Avrupa ve Asya Zirvemiz hayırlı olsun. İklim değişikliği düzenlemeleri ve teknolojik yeniliklerle gelen yeni rekabet şartlarının ele alındığı zirve önemli bir fırsat sunmakta. Bu kıymetli organizasyona öncülük eden Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyor, Avrupa ve Asya Zirvemizin iş insanlarımıza yeni fırsatlar sunmasını, yeni projelere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Dünya Odalar Federasyonu'nun Avrupa ve Asya Zirvesi'nde, tüm dünyada iş dünyasının temsilcisi olan odalar, 24 Ekim'de Rio de Janeiro'da yapılacak B20 Zirvesi ve 11 Kasım'da Bakü'de başlayacak COP29 Zirvesi öncesinde iklim değişikliğiyle ilgili görüşlerine son şeklini verecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum