Başkan Işık'ın Mega Projesi: "Ücretsiz su"

Başkan Işık'ın Mega Projesi: "Ücretsiz su"
27 Kasım 2018 - 16:27

Yerel Arena programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Işık, ilk kez yerel seçim vaatlerinden birini açıkladı ve "Suyu Biga'ya bedava vereceğim" dedi.

Yayın boyunca kendine güveni yerinde olan Başkan Işık'ın projelerinden bazılarını da rahatlıkla açıklaması dikkat çekti. Başkan Işık 'Bigalılar sizi neden seçmeli?' sorusuna ise "Son 5 yılda yaptıklarımızın artarak devam etmesi için" yanıtını verdi.

Radyo Pegai Genel Yayın Yönetmeni Saim Tunçman'ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Yerel Arena” programı T.C. Biga Belediyesi Sanat Merkezi'nden canlı olarak yayınlandı. Yerel Arena programı, Biga Belediyesi, Biga'nın Sesi gazetesi, Pegai Haber, Biga Çarşamba Postası, Biga Görsel sayfalarından canlı yayınladı. Program ayrıca Radyo Pegai ve Biga FM frekanslarından da dinleyicilere canlı olarak aktarıldı.

Yayında Biga'nın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Özdeş, Biga Çarşamba Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gökçe Akkoç ve Biga Tribün Sitesi sahibi Ayhan Akkaya Biga Belediye Başkanı Işık'a merak edilenleri sordular.

Canlı yayında Biga Belediyesi'nin bütçesi, Biga'yı 120 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Selçuk Görgel konusu, kabul edilen Revizyon İmar Planı, Başkan Işık'ın ekibiyle ilgili iddialar, Kocabaş Çayı Köprüsü konusu, Hal Binası soğuk hava deposu, Katlı Otoparkın neden geciktiği, bozuk yolların ne zaman yapılacağı, Biga Belediyesi Kitap Fuarı, Kapalı Yüzme Havuzu ihtiyacı, Sosyal Konut Projesi, Şehitlik Düğün Salonu, Namazgah Parkı projesi, Yeniceköy Düğün Salonu bahçesi düzenlemesi, Namazgah Sağlık Ocağı projesi, Kocabaş Çayı'nda su tutma projesi (Gondol sefası), Güneş enerjisiyle çalışan kamera sistemi, panayır konusu, Güzel Sanatlar Lisesi ihtiyacı, Engelli Bakım Merkezi projesi, Tabakhanelerin kaldırılması ve o bölgenin yeniden planlanması, Yöresel Ürünler Pazarı, Tema Park, Kocabaş Çayı çevre düzenlemesi, Belediye Sanat Merkezi konusu, Atatürk Kültür Merkezi'nde etkinliklerin biletli olup olmayacağı, 2014 yerel seçiminde verilen sözlerin tutulması, minibüsçülerle ve pazarcılarla yaşanan sorunlar başta olmak üzere çok sayıda konu gündeme geldi. Programda zaman zaman izleyici soruları da yanıtlandı.

"BEN PARTİ ROZETİNİ ÇIKARDIM"
"Eleştirilerin en çoğu iş verememekle ilgili. Eylül ayından bu yana 2500 iş başvurusu var. Bunların hepsini değerlendirmemiz mümkün değil ne yazık ki. Eleştiriler şundan dolayı da olabilir. Biz adam göre iş değil, işe göre adam aldık. Bize inşaat mühendisi lazımken öğretmen alamayız. Belediye hizmetlerini gerçekleştirirken hiçbir kimsenin siyasi görüşüne ve partisine bakmadık. Ben 30 Mart akşam yakamdaki siyasi parti rozetini çıkardım ve bir daha hiç takmadım. Atatürk, Türk Bayrağı ya da Belediye rozeti takıyorum. Bizim dokunmadığımız sokak kalmadı. İlk yaptığımız iş Hamdibey Mahallesi'nde Papatya Sokak'ta evleri su basıyordu. İlk orayı yaptık. Onlar bize oy vermedi diye hizmet götürmemek olur mu. Bölmeyelim ya. Birleşelim, bütün olalım. Bunu da gururla söylüyorum. Buna kızanlar olabilir. Biz ihtiyaca göre hareket ediyoruz. Eleştirdiğimiz işleri kendimiz yapmayacağız."

"BÜTÇEDEN KİMSEYE EKMEK ÇIKMAZ"
"2019 yılı bütçesi ile birlikte 464 milyon lira yapıyor. 2014 yılında 45 milyon lira aldığımız belediyenin 2019 bütçesi 120 milyon lira. Aldığımızın neredeyse 3 katına çıkarmışız. Bütün ödemelerimizi yapıyoruz. Geçmişte kimsenin düşünemediği, yapmaya cesaret edemediği işleri başardık. Bütçe konusundan kimseye ekmek çıkmaz. Rakamlar ortada. Biz Biga Belediyesi’ni ve Biga’yı en az 3 kat büyütmüşüz. Arkadaşlar bundan rahatsızlık duyuyorlarsa eleştirsinler. Daha fazla bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Benden onlara bir tavsiye: Bence söylemlerini değiştirsinler. Ben bir uyarıda bulunayım."

"KÜLTÜR BÜTÇEMİZ YALNIZCA KONSER, TİYATRO BÜTÇESİ DEĞİL"
"Az bile yapıyoruz. 15 günde bir tiyatro sergilemeliyiz. Tiyatro seyircisi için bir yardım kampanyasına katkı gibi bir bedel düşünebiliriz. Bu bir ihtiyaçtır. Sanata ulaşmayı çok zorlaştırmak istemiyoruz. Kültür Müdürlüğü'nün bütçesi yalnızca etkinliklerden, konserden, tiyatrolardan ibaret değil ki. İnsanların her anında yanlarında oluyoruz. Konserler, tiyatrolar Kültür Müdürlüğü'nün bütçesinin küçük bir bölümü. Sıcak yemek yardımı, ev temizlikleri, hoşgeldin bebeğim paketleri, yeni evlilere hediyeler, ücretsiz cenaze hizmetleri, beceri kursları giderleri, bilgi evleri giderleri, Atatürk Kültür Merkezi giderleri gibi çok sayıda giderimiz var. Çok sayıda ücretsiz kurs ve sınavlarımız var. Daha önceden bu işler mi yapılıyordu? Daha yeni yapılacak işlerimiz var. Spor kompleksi yapacağız. Bu bütçe daha da artacak. Atatürk Kültür Merkezi'nde 2000'in üzerinde beceri kurslarına katılan kursiyer var. Bu hizmetleri mi yapmayalım."

“EKMEĞİNİZİ SİYASETE ALET ETMEYİN DEDİM””
"Kapalı pazaryeri keşke yıkılmasaydı. Tamı tamına 15 milyon lira para gitti oraya. 1100 peron çıktı. Kimseden para istemedik. Eskisinden çok daha sağlam, modern ve kullanışlı bir pazaryeri ortaya çıkardık. Pazarcılarla sorunumuz olmadı aslında. Sadece bu kenti geleceğe taşımak anlamında ve gelişme potansiyeli yüksek bir pazaryerimiz olsun diye farklı bir proje sunduk. Arkadaşlarla orada anlaşamadık. En başında belediye meclisine geldiklerinde kendilerine 'Ekmeğinizi siyasete alet etmeyin' dedim. Dinletemedik. Bir sürü sorunlar oldu. Yine keşke yıkılmasaydı. Biz de o parayı mevcut projelerimize harcardık. Tema Parkımız bitmiş olurdu, Şehitlik Düğün Salonumuz bitmiş olurdu, Alzheimer Bakım Merkezi ve Engelli Bakım Merkezi tamamlanmış olurdu. Spor kompleksine başlamış olurduk.”

"BİZ TÖKEZLEMEYİZ, BİZİM ARKAMIZDA BİGA HALKI VAR"
Belediye Ticaret Merkezi konusuna gelirsek, bizim 1 milyona yakın alacağımız vardı. Yazıktır, günahtır. Kimseyi mağdur etmedik. İnsanlar mal sahibi oldular. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Bunu değerlendirmemiz lazımdı. Minibüsçülere gelirsek, sorunu minibüsçüler sorun haline getirdiler. Bize gelen şikayetler vardı. Biga nüfusu hızla büyüyor. Onlar da siyaset yapmaya kalktılar. Zaten bir kesim bekliyor, belediye tökezlesin de biz üzerine çullanalım diye. Bizim arkamızda Biga halkı var. Biz tökezlemeyiz. Vatandaş memnun."

"ALTIN ÇAMURA DÜŞMEKLE DEĞERİNİ KAYBETMEZ"
"Karalama çabalarını ben şöyle değerlendiriyorum; altın çamura düşmekle değerini kaybetmez. Çıkartırsın çamurun içinden altın yine altındır. Karalama çabalarını önemsemiyorum. Ben temizim. Onlar beni karalayamazlar. Ben belediye başkanı adayı olarak 4 yıl geçirdim. Bakın o döneme. Bir tane karalama, hakaret, yalan görebilecek misiniz. Muhalefet yapmanın da bir adabı, üslubu var. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayınız."

"BELEDİYE ÇALIŞMASIN İSTİYORLAR"
"4.5 yıldan bu yana yerel muhalefetin bize bir eleştirisini gösterin. Eleştiri yok. Karalama, çamur atma var. Bakın açıklamalara. Ben biriktiriyorum onları. Cevap vermeye de değer bulmuyorum. Bize 'Bunu böyle yapın', 'Şöyle yaparsanız daha iyi olur' tarzında hiçbir zaman bir yaklaşımda bulunmadılar. Bütçe ile ilgili Kültür Müdürlüğü'nün bütçesini eleştiriyorlar. Neden azaltalım bütçeyi. Konser yapmayın, tiyatro yapmayın diyorlar. Konser, tiyatro müdürlüğün bütçesinin yüzde 20'si. Biz yüzlerce ev temizliyoruz, hasta ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bunları yapmayalım mı? Burada eleştiri değil de belediye çalışmasın isteniyor. Biga halkı mağdur olsun, İsmail Işık başarısız adledilsin isteniyor. Ben gece gündüz uyumuyorum. Bu kenti düşünüyorum. Cebimde not kağıtlarıyla geziyorum. Gündüz çarşıda vatandaş bir şey istiyor, hemen not alıyorum. Biz geçmişte yap-işlet-devret modeline karşı çıktık. Kentin göbeğine avm yapılmasın dedim. AVM kent dışına ve daha büyük yapılsın dedim. Belediye Hizmet Binası yanlış yere yapılıyor dedik. Bu alan bir rekreasyon alanı olsun dedik. Oyumuz yetmedi, olmadı. Terminal yanlış tarafa yapılıyor dedik. Biz bütün işlerimizi belediye imkanlarıyla yaptık. Tüm işlerimizi kendimiz yönetiyoruz. Çay orada 75 kuruş. Kötü mü oldu yani? Kreşlerimizde 180 öğrencimiz var. Güvenli, çağdaş, modern hizmet veriyoruz. Biz belediyenin kiraya vererek yaptığı işleri artık kendimiz yapıyoruz. Özelleştirme, yap-işlet-devret modellerini doğru bulmuyoruz. Devamlılık esas olduğu geçmiş dönemde başlayan işler konusunda bir başka tasarrufumuz tabiki olmaz."

"MÜCAVİR ALAN GENİŞLEYECEK
"Biz İdirskoru'yu, Kaldırımbaşı'nı, Savaştepe'yi, Sarıkaya'yı, Şakirbey'i, Abdiağa'yı yani belediye sınırlarına komşu yerleri mücavir alana almak istedik. Onların imar planlarını, bu planla beraber yapalım diye düşündük, çünkü biz Biga'nın 50 yılını şimdiden görmeye çalışmalıyız. Biga o bölgelere gidecek. Onlar da Biga Belediyesi'nin vizyonuna dahil olsun istedik. Devlet mekanizması yavaş işlediği için henüz sonuçlanmadı. “

"YAPIP SATMAMAK İÇİN OTEL YAPMAYACAĞIZ"
"Belediye oteli düşünmüyoruz. Yeterince otel var. Belediyenin yapmasına gerek yok. Çan'a bakalım. Yaptılar, sattılar. Biga'daki otellerin hepsi de çok güzel. Nitelikli oteller. Yapılıp da sonra satılmasın diye yapmayalım daha iyi."

"GÜZEL SANATLAR LİSESİ..."
"Kesinlikle bir Güzel Sanatlar Lisesi ihtiyacımız var. Milli Eğitim Müdürümüzle, kaymakamlarımızla 'lütfen birinci önceliği güzel sanatlar lisesine verelim' diye görüştük. Biga'da çok yetenekli gençlerimiz var. Onların o müzik yeteneklerini notayla birleştirdiğimizde çok güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Güzel Sanat Lisesi'nin yerini İmar planımızda ayırdık. Şirintepe'deki meslek yüksek okulu alanında. Yetenekli çocuklarımız 15-20 çocuğumuz Çanakkale'ye eğitim almaya gidiyor. Fen Lisesi için arsayı biz sağladık. Şimdi de Güzel Sanatlar Lisesi için çaba gösteriyoruz. Biga'daki müzisyen arkadaşlarımıza ve gelecek nesillerimize çok ciddi katkısı olacaktır. Müziği notayla birleştirenler arasında Şeref Gülsün var mesela."

"SEÇİM ÜSTÜ POPÜLİST HAREKETLER BUNLAR"
"Suda indirim popülist bir seçim kampanyası. Şimdiye kadar niye indirmediniz. Biz daha göreve gelir gelmez suda yüzde 30 indirim yaptık. İlk meclis kararımız bu oldu. Biz baştan indirdik. Zam yapmadık. Her yıl TEFE-TÜFE oranında yapılan artışlar her yerde olanlar. Kaynağını söylemeyeceğim ama amacım Biga'ya suyu bedava vermek. Biga'ya suyu bedava kullandıracağım. Hedefim bu. 2014'te söz verdik yaptık. 2014'ün ikinci yarısında da akıllı sayaçlara geçtik. Orada da indirim yaptık. Biz suda yüzde 40 indirim yaptık. Biz samimiyiz."

Yerel Arena yayının ilk bölümünde yayın yönetimini Ahmet Tunç gerçekleştirirken, stüdyo ise Ahmet Tunç ve Çiğdem Demiray tarafından hazırlandı. Görüntü yönetmenliğini Enis Şahin yaparken, Ses Yönetimini Aydın Umur gerçekleştirdi. Yerel Arena ilk bölümünde 7400 kez görüntülenirken, 20 bin 557 erişim sağlandı.

Yerel Arena programının tamamını izlemek isteyenler; Biga Belediyesi, Biga'nın Sesi gazetesi, Pegai Haber, Biga Çarşamba Postası, Biga Görsel facebook sayfalarını ziyaret edebilirler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum