BAKAN ŞİMŞEK'TEN ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon verilerine göre, yıllık enflasyon yüzde 51,97 olarak gerçekleşti.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ
03 Eylül 2024 - 14:41
Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
"DEZENFLASYON SÜRECİ BELİRGİNLEŞİYOR"
Bakan Şimşek, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, dezenflasyon sürecinin belirginleştiğini vurgulayarak, "Yıllık enflasyon son 3 ayda 23,5 puan gerileyerek yüzde 52 seviyesine indi" dedi. Ağustos ayı enflasyon verilerinin detaylarına değinen Şimşek, aylık enflasyonun yüzde 2,47, yıllık enflasyonun ise yüzde 51,97 olduğunu belirtti.
"SON ÇEYREKTE ENFLASYONUN DÜŞÜŞ EĞİLİMİNE GİRECEĞİNİ BEKLİYORUZ"
Bakan Şimşek, enflasyonun geleceği ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Aylık gıda enflasyonunun dört yıl aradan sonra ilk kez negatif olduğunu ifade eden Şimşek, "Güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz" dedi.
Şimşek, yıl sonunda enflasyonun hedeflenen aralıkta gerçekleşmesini öngördüklerini belirterek, ekonomik program hedeflerine ulaşma konusunda kararlı olduklarının altını çizdi. Ayrıca, düşen enflasyonla birlikte özel sektörün maliyet ve stok yönetimini iyileştirmesi, verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanmasının önemine dikkat çekti.
Bu açıklamalar, Türkiye ekonomisinde yaşanan dengelenme sürecinin devam ettiğine işaret ediyor ve yılın son çeyreğinde enflasyonun daha da gerileyeceğine dair umutları artırıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum