AK PARTİ ÇANAKKALE İL BAŞKANLIĞI'NDAN İSRAİL'E TEPKİ!

"Filistin İnsanlığın Vicdan Davasıdır"

AK PARTİ ÇANAKKALE İL BAŞKANLIĞI'NDAN İSRAİL'E TEPKİ!
07 Ekim 2024 - 12:45
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk, İsrail’in Gazze ve çevresinde gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve katliamların unutulmaması için açıklamalarda bulundu. Göktürk, İsrail’in mutlaka durdurulması gerektiğini vurgulayarak, "Filistin sadece bir coğrafi bölge değil, insanlığın vicdan davasıdır" dedi.
AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen basın açıklamasında, İsrail’in insan hakları ihlalleri ve saldırılarının kınanması ve Filistin halkının yalnız olmadığının vurgulanması hedeflendi. Çanakkale İl Başkanlığı’nda düzenlenen açıklamada, İl Başkanı Göktürk, Filistin’e yönelik desteğin süreceğini belirtti.
Göktürk, açıklamasında İsrail’in, Gazze’de savunmasız Filistinlileri hedef alan saldırılarıyla büyük bir insanlık suçu işlediğini ifade etti. 7 Ekim tarihini bahane ederek yapılan soykırım suçlarının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Filistin sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir, Filistin bütün insanlığın vicdan davasıdır" dedi. Güçlü bir Türkiye’nin önemini vurgulayan Göktürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu davayı desteklemeye devam ettiğini kaydetti.
Toplantıya Merkez İlçe Başkanı Recep Ragıp Barış, eski Milletvekili Jülide İskenderoğlu, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları ile çok sayıda partili katıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum