"ADALETİN SAĞLANMASINI BEKLİYORUZ "

Geçen ay Kepez'de bir kadın, eski erkek arkadaşı tarafından şiddete maruz kalmıştı. Kadının tedavisi devam ederken, ilk dava Çanakkale Adliyesi 5. Asliye Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu'nda görüldü. Duruşmanın ardından Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından bir açıklama geldi.

"ADALETİN SAĞLANMASINI BEKLİYORUZ "
18 Temmuz 2024 - 12:15
Komisyonun açıklamasında şu ifadelere yer kullanıldı: "Kepez'de yaşanan erkek şiddeti sonucu yüz ve göz kemikleri kırılan, yüzüne platin takılması gereken ve bir dizi ameliyat geçirmesi gereken müvekkilimizin duruşması için bugün buradaydık. Sanık yaklaşık 20-25 gün tutuklu kaldıktan sonra dosyada ilk aşamada serbest bırakıldı ve duruşmada bu kararın verildiği bilgisine ulaştık. Biz sanığın tutukluluk halinin devam etmesi gerektiğini savunduk, delillerimizi sunmak istedik, tanıklarımızın baskı altında olabileceğini dile getirdik ancak Sayın Hakim, bu aşamada tanık dinlemeyeceğini ve belgeler için ek bir gün süre verdiğini belirtti. Cuma günü karar duruşmasında tahliye konusunu ele alacağını ifade etti. Bu durum, biz ve müvekkilimiz açısından büyük bir güven kaybına yol açtı."
Kadın Hakları Komisyonunun açıklamasının devamında, "Bir kadına yönelik bu ağır şiddetin ardından, sanığın kısa sürede tahliye edilmesi düşüncesinin kadınlar için güvensiz bir ülke olduğu izlenimini uyandırdığını belirtmek istiyoruz. Bu tavrı kabul etmiyoruz. Cuma günü yapılacak olan karar duruşmasında adaletin sağlanmasını bekliyoruz" denildi.
Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nun açıklamasıyla birlikte, bu olayın soruşturma sürecinden itibaren kamu kurumlarının ihmaller zinciri şeklinde ilerlediği vurgulandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum