5. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ BAŞLADI

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde "5. Lisansüstü Öğrenci Kongresi" açılış programı gerçekleşti.

5. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ BAŞLADI
05 Kasım 2021 - 11:17
Çevrimiçi olarak gerçekleşen kongrenin açılış programına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü (ÇOMÜ) Prof. Dr. Sedat Murat, TÜB Dönem Başkanı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, kongreye ev sahipliği yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmalarını sırasıyla 5. Lisansüstü Öğrenci Kongresi Düzenleme Kurulu adına Doç. Dr. Diler Yılmaz, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür yaptı.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, açılış programında yaptığı konuşmada 5. Lisansüstü Öğrenci Kongresinin başarılı geçmesini temenni ederek şunları söyledi:
“Üniversitelerin önemli faaliyetleri arasında eğitim ve araştırma faaliyetleri bulunmaktadır. Lisansüstü ve doktora düzeyinde eğitim devam ederken araştırma faaliyetleri yapılması gerekmektedir. Bu bağlamda üniversitelerde hızla gelişen bir ivme yakalanmış durumda. Artık öğrencilerin projelere katılması lisans düzeyinden başlatılıyor. Birçok değerlendirmede de üniversitelerin bu özelliği dikkate alınmaktadır.  Bu kongrelerde de öğrencilerin salt bilimsel çalışmalarını sunmasının dışında çalışmanın metodolojisi ve çalışma sırasında yaşananların paylaşılmasının da önemli olduğunu düşünüyorum.  Kongre boyunca sunumlar yapacak genç arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”
İlki 2016 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde düzenlenen Lisansüstü Öğrenci Kongresi’nde farklı alanlardan 270 katılımcı yer alacak. İki gün sürecek kongrede fen bilimleri alanından 50, sağlık bilimleri alanından 38, sosyal bilimler alanından 86 olmak üzere toplamda 174 adet bildiri sunulacak ve yaklaşık 33 adet çevirimiçi oturum gerçekleştirilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum